De Pelgrimscode

De Pelgrimscode , Lichtenvoorde

De Pelgrimscode
Direct een offerte aanvragen!
De Pelgrimscode; doorkruis het stadscentrum, kraak de code en vind als eerste de pelgrimsschat!
 
De Pelgrimscode is een groot succes op de buis, want het is razend spannend spel. Speel de Pelgrimscode nu ook als spannende citygame, ideaal voor groepsuitjes of bedrijfsuitjes. Doorkruis met je team een stad en vind de aanwijzingen die je team steeds een stap dichterbij het einddoel brengt: de locatie van de pelgrimsschat! Op weg naar dat ene ‘hogere doel’ kom je langs verschillende historische plekken!
 
Voor je op pad gaat volgt er eerst een uitgebreide briefing en een drankje met iets lekkers, zodat iedereen goed voorbereid aan de tocht begint. Dan gaat je team de stad in, op weg naar de eerste historische beproeving. Al puzzelend en door het goed uitvoeren van opdrachten probeer je de eerste code te vinden. Heb je ‘m gevonden? Dan weet je de volgende uitdaging te vinden!
 
Aan de hand van eliminatiespellen kan je team bonusaanwijzingen verdienen. Ook kunnen jullie in bezit komen van een speciale sleutel en deze inzetten voor een vrijstelling of een extra aanwijzing. Maar pas op, want op dat moment komt een ander team naar keuze in het bezit van deze belangrijke sleutel. Bedenk dus goed wanneer je ‘m inzet. Zo wordt je team steeds handiger en speuren jullie jezelf zo richting de pelgrimsschat. Moge het scherpste team winnen!
 
Aan het einde van het spel keer je terug naar het ontvangstpunt. Onder genot van een laatste drankje volgt de prijsuitreiking.

Lichtenvoorde

Op de markt van Lichtenvoorde bevindt zich een zwerfkei van ruim 20.000 kg. Deze kei is daar in 1874 door 99 Lichtenvoordse schoenmakers vanuit het Vragenderveld naar toe gesleept. Hemelsbreed is dat een afstand van ongeveer vier kilometer. Aan deze gebeurtenis dankt Lichtenvoorde de bijnaam "Keistad" en danken de inwoners hun bijnaam "Keienslöppers" (Keislepers). Bovenop de steen werd een beeld van een liggende leeuw geplaatst. Deze leeuw was ontleend aan het wapen van de heren van Bronkhorst. Deze liggende leeuw werd in 1897 vervangen door een zittende leeuw, onder wiens voorpoot het wapen van Lichtenvoorde was geplaatst. Deze tweede leeuw was medio jaren '60  zo verweerd en door vandalisme beschadigd dat de gemeente Lichtenvoorde aan beeldhouwer Ebner uit Bocholt opdracht gaf een nieuwe leeuw te vervaardigen. De nieuwe leeuw werd op 15 oktober 1966 geplaatst. Ook deze huidige, derde leeuw is een zittende leeuw die met één voorpoot het gemeentewapen vasthoudt. Het gemeentewapen is verkregen op 28 september 1891. Het wapen verbeeldt de leeuw zelf en een burchttoren.


Lichtenvoorde

Offerte aanvragen

personen
TB Events © 2013. Alle Rechten Voorbehouden.