De Pelgrimscode

De Pelgrimscode , Lier

De Pelgrimscode
Direct een offerte aanvragen!
De Pelgrimscode; doorkruis het stadscentrum, kraak de code en vind als eerste de pelgrimsschat!
 
De Pelgrimscode is een groot succes op de buis, want het is razend spannend spel. Speel de Pelgrimscode nu ook als spannende citygame, ideaal voor groepsuitjes of bedrijfsuitjes. Doorkruis met je team een stad en vind de aanwijzingen die je team steeds een stap dichterbij het einddoel brengt: de locatie van de pelgrimsschat! Op weg naar dat ene ‘hogere doel’ kom je langs verschillende historische plekken!
 
Voor je op pad gaat volgt er eerst een uitgebreide briefing en een drankje met iets lekkers, zodat iedereen goed voorbereid aan de tocht begint. Dan gaat je team de stad in, op weg naar de eerste historische beproeving. Al puzzelend en door het goed uitvoeren van opdrachten probeer je de eerste code te vinden. Heb je ‘m gevonden? Dan weet je de volgende uitdaging te vinden!
 
Aan de hand van eliminatiespellen kan je team bonusaanwijzingen verdienen. Ook kunnen jullie in bezit komen van een speciale sleutel en deze inzetten voor een vrijstelling of een extra aanwijzing. Maar pas op, want op dat moment komt een ander team naar keuze in het bezit van deze belangrijke sleutel. Bedenk dus goed wanneer je ‘m inzet. Zo wordt je team steeds handiger en speuren jullie jezelf zo richting de pelgrimsschat. Moge het scherpste team winnen!
 
Aan het einde van het spel keer je terug naar het ontvangstpunt. Onder genot van een laatste drankje volgt de prijsuitreiking.

Lier

Het ontstaan van Lier staat volgens de overlevering in nauw verband met de figuur van de heilige Gummarus van Lier, eertijds grootgrondbezitter en veldheer uit de 8e eeuw, later patroonheilige van de stad. De oorsprong van de stad wordt verbonden aan de bidplaats op Nivesdunc (ter hoogte van de huidige Sint-Pieterskapel, ca. 1225, het oudste bewaarde gebouw in de Lierse binnenstad). Na de dood van Gummarus zou daar een dorp gegroeid zijn. Logisch is dat de vroegere en eerste bewoning zich wellicht situeerde op de droger gelegen hoogten ten zuiden en ten noorden van een overwegend laaggelegen vochtig gebied. In de 9e eeuw zouden deze oude kernen verlaten worden ten voordele van een nieuwe die dichter bij de samenvloeiing van de Neten lag en dus economisch veel interessanter was. Transport over water bood een aantal voordelen tegenover transport over land.

Latere ontwikkelingen maken van Lier een stad voor handelaren, wat ook nu nog duidelijk in het stadsbeeld is te merken. In een 11e-eeuws handschrift vindt men een vermelding van een kapittel van Kanunniken, verbonden aan de hoofdkerk die op dat moment nog aan de Heilige Johannes was toegewijd. De definitieve opbloei van de Gummarus-verering in de 11e en 12e eeuw zou de latere naamsverandering verklaren. De begraafplaats van de Heilige Gummarus in de Sint-Pieterskapel als bedevaartplaats én de aanwezigheid van het kapittel hadden een positieve invloed op de groei van de Lierse agglomeratie. Het ontstaan van stichtingen en kloosters is trouwens een opmerkelijk fenomeen in gebieden waar het bevolkingsaantal stijgt en ook Lier trekt vanaf de 13e eeuw kloosterorden aan...


Offerte aanvragen

personen

Waar is 'De Pelgrimscode' in Lier mogelijk?

TB Events © 2013. Alle Rechten Voorbehouden.