De Pelgrimscode

De Pelgrimscode , Werkendam

De Pelgrimscode
Direct een offerte aanvragen!
De Pelgrimscode; doorkruis het stadscentrum, kraak de code en vind als eerste de pelgrimsschat!
 
De Pelgrimscode is een groot succes op de buis, want het is razend spannend spel. Speel de Pelgrimscode nu ook als spannende citygame, ideaal voor groepsuitjes of bedrijfsuitjes. Doorkruis met je team een stad en vind de aanwijzingen die je team steeds een stap dichterbij het einddoel brengt: de locatie van de pelgrimsschat! Op weg naar dat ene ‘hogere doel’ kom je langs verschillende historische plekken!
 
Voor je op pad gaat volgt er eerst een uitgebreide briefing en een drankje met iets lekkers, zodat iedereen goed voorbereid aan de tocht begint. Dan gaat je team de stad in, op weg naar de eerste historische beproeving. Al puzzelend en door het goed uitvoeren van opdrachten probeer je de eerste code te vinden. Heb je ‘m gevonden? Dan weet je de volgende uitdaging te vinden!
 
Aan de hand van eliminatiespellen kan je team bonusaanwijzingen verdienen. Ook kunnen jullie in bezit komen van een speciale sleutel en deze inzetten voor een vrijstelling of een extra aanwijzing. Maar pas op, want op dat moment komt een ander team naar keuze in het bezit van deze belangrijke sleutel. Bedenk dus goed wanneer je ‘m inzet. Zo wordt je team steeds handiger en speuren jullie jezelf zo richting de pelgrimsschat. Moge het scherpste team winnen!
 
Aan het einde van het spel keer je terug naar het ontvangstpunt. Onder genot van een laatste drankje volgt de prijsuitreiking.

Werkendam

De oudste vermelding van Werkendam is mogelijk uit 1064, toen er sprake was van Wirkenemunde. De bijbehorende ambachtsheerlijkheid viel niet onder het Land van Altena, maar onder de baljuw van Zuid-Holland, die in Dordrecht zetelde.
De Sint-Elisabethsvloed van 1421 was van grote invloed. Toen werd de Biesbosch gevormd.In 1641 vond een grote dorpsbrand plaats, waarbij 81 huizen in Werkendam en De Werken in vlammen opgingen. Ook vonden er in de 17e eeuw overstromingen plaats en heerste soms de pest.
In 1812 trokken de Kozakken door Werkendam, nadat ze bij Hardinxveld de Merwede waren overgestoken. Op het laatst van de Tweede Wereldoorlog, in 1945, werden in Werkendam nogal wat gebouwen beschadigd, en ook tijdens de Watersnood van 1953 liep een deel van Werkendam onder water. Toch werden vele Werkendammers, als bekwame dijkenbouwers, naar Zeeland gestuurd om aldaar de dijken te dichten.


Werkendam

Offerte aanvragen

personen

Waar is 'De Pelgrimscode' in Werkendam mogelijk?

TB Events © 2013. Alle Rechten Voorbehouden.