GPS Moordspel

GPS Moordspel , Tongeren

GPS Moordspel
Direct een offerte aanvragen!
'De satellieten lossen dit mysterie op'
 
Wordt voor even een detective en los deze GPS Moordzaak op. Dit GPS Moordspel verandert elk bedrijfsuitje of groepsuitje in een meeslepende moordzaak. Er staan verkiezingen voor de deur en aan jullie de taak om de Cold Case van een zekere Johannes op te lossen. Alle aanwijzingen duiden op een moord maar wie heeft er een motief en wie speelt de vermoorde onschuld? Aan jou en jouw team de vraag om de zaak op te lossen. Voer plaats delict in in je GPS apparaat. Je volgt de satellieten en komt op historische locaties in de stad waar je steeds meer te weten komt over de achtergronden van het slachtoffer. Ieder spoor kan je dichter bij je dader brengen. Of is het een dwaalspoor? Met jouw team ga je alle GPS coördinaten af en zet je alle informatie op een rijtje. Door langs de juiste plaatsen te gaan, kun je de vitale informatie vergaren om de zaak te kraken.
 
Welke moordverdachten ga je als eerste aan de tand voelen, welke getuigenissen zijn doorslaggevend? Samen met jouw team stel je een lijst op met hoofdverdachten en hun motieven. Eenmaal terug op het rendez-vous-punt overhandig je deze lijst aan de commissaris. Onder het genot van een kop koffie, thee of glaasje fris worden de rapportages nauwkeurig beoordeeld. Dan wordt het winnende team bekend gemaakt en het plot uitgelegd. Case closed.
 

 


Tongeren

Het einde van de 18e eeuw bracht grote veranderingen met zich mee voor Tongeren. De Nederlanden werden ingelijfd door Frankrijk en op bestuurlijk vlak werd de stad onderdeel van het departement Beneden-Maas. Voor het eerst in 1000 jaar was Tongeren niet meer verbonden met Luik. In 1815 werd de stad onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden en in 1830 werd Tongeren uiteindelijk een Belgische stad. Bij de splitsing van Limburg in 1839 werd Tongeren de hoofdplaats van een gerechtelijk en bestuurlijk arrondissement.
Tongeren telt enkele musea, waarvan het Provinciaal Gallo-Romeins Museum wellicht het bekendste is. Reeds in 1851 stichtte het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap van Tongeren een museum. De collectie bestond toen uit stukken die dateerden uit verschillende periodes. In 1951 verhuisde het museum naar zijn huidige locatie. Door het toenemende succes waren uitbreidingen nodig in 1958, 1970, 1992 en 2006

De andere Tongerse musea zijn kleiner van opzet. Het Begijnhofmuseum Beghina bevindt zich een begijnenwoning uit 1660. Naast de vaste tentoonstelling over de geschiedenis van het Sint-Catharinabegijnhof worden er ook thematentoonstellingen georganiseerd. De Moerenpoort, een middeleeuwse stadspoort uit 1379, herbergt het wapenmuseum. Binnenin de poort bevinden zich drie kamers waar de bezoekers meer kunnen leren over het militaire verleden van Tongeren. Vanaf het platform bovenop de toren heeft men een panoramisch zicht over de stad, het begijnhof en het natuurgebied De Kevie. In de voormalige kapittelzaal van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek bevindt zich de schatkamer. De collectie van de schatkamer bestaat uit religieuze kunstvoorwerpen die dateren van de 6e tot de 19e eeuw.

Tongeren leent zich uitstekend voor een uniek bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of familiedag. Zowel unieke stadsspellen als leuke outdoor activiteiten zijn zeer geschikt om in Tongeren te doen. Op zoek naar een uniek uitje? Zie het overzicht van uitjes, vrijgezellenfeesten, bedrijfsuitjes en familiedagen.


Offerte aanvragen

personen

Waar is 'GPS Moordspel' in Tongeren mogelijk?

TB Events © 2013. Alle Rechten Voorbehouden.