Moorddiner

Moorddiner , 1892 Eten & Drinken Zoetermeer

Moorddiner
Direct een offerte aanvragen!

Je kwam voor een lekker diner? Een avondje ongecompliceerd genieten? Heerlijk. Totdat… Ga lekker zitten en geef je oren en ogen de kost. Er is een moord gepleegd en die ga jij tussen de gangen door oplossen. Plaats delict is plaats diner: bloedstollend en ijskoud aan tafel geserveerd.

Een moorddiner is de perfecte combinatie van een heerlijk driegangenmenu en een live ‘detective’. Samen met je collega’s of vrienden ga je in teams proberen de zaak te kraken. Overleggen kan, scenario-denken moet, maar houd je oplossingen voor jezelf en jouw team. Er is een meesterbrein nodig. Dat van jou. No shit, Sherlock!

Wat staat je te wachten tijdens het Moorddiner

Jouw gezelschap wordt gastvrij ontvangen en welkom geheten met een drankje en we maken teams. Jullie zitten amper aan tafel als er plotseling blijkt dat er een misdrijf heeft plaatsgevonden, bijna onder jullie ogen. Dit maakt jullie eerstegraads getuigen en we doen direct een beroep op ieders analytisch vermogen. Zo’n voetafdruk blijkt al snel een hele puzzel.

Terwijl de groep geniet van het diner ontrafelt de zaak langzaam. Subtiele details, ontluikende getuigenissen en (on)echte motieven: tussen de gangen door komen jullie steeds dichter bij de oplossing. Kruip in de huid van de verdachten, ontcijfer de ware toedracht door middel van een fictieve reconstructie. Wie is de moordenaar, wat was het motief en hoe is het slachtoffer om het leven gekomen? Verzamel zoveel mogelijk bewijs en kom aan het einde van het diner met het vonnis!

Aan het einde van het diner komt de waarheid naar boven. Wie, hoe en waarom werd het slachtoffer omgebracht? Jullie antwoorden worden tegen het licht gehouden en de winnende teams ontvangen een toepasselijk cadeau. Dankzij jullie is de wereld weer een stukje veiliger geworden.
 

Wat zijn de kosten voor het Moorddiner?

Een moorddiner ervaar je al voor  € 49,95 per persoon inclusief 6% en 21% btw, inclusief diner en 1 welkomstdrankje.

Voor groepen vanaf 12 personen. Kleinere gezelschappen krijgen een aangepaste offerte.

Het Moorddiner is mogelijk op elke besloten locatie door het land, bijvoorbeeld restaurants of zalencentra.

Deze kun je zelf regelen, maar wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte locatie.

Spel kan ook in het Engels, Duits  of Frans worden gespeeld.

 


Zoetermeer

Uit opgravingen van de Archeologische Werkgroep Zoetermeer blijkt dat in de 13e eeuw al sprake was van bewoning aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De vondst van een stuk hout in een daliegat nabij het woonhart bleek na onderzoek ongeveer 1000 jaar oud te zijn. Hoewel er bij de opgraving geen sporen van bewoning werden gevonden, heeft de gemeente de vondst gebruikt voor een publiciteitscampagne, Zoetermeer 1000 jaar, om de stad op de kaart te zetten.

De bewoning van Zoetermeer is waarschijnlijk ongeveer 1000 jaar geleden ontstaan aan de rand van de veenontginning in de buurt van het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer. Het veen werd afgestoken en zelfs onder water uitgebaggerd en als turf in omliggende steden als brandstof verkocht. Als gevolg van de veenontginning ontstonden grote waterpartijen. Vanaf de 17e eeuw zijn eerst het Soetermeerse meer (1616) en vervolgens de overige waterpartijen ingepolderd en verkaveld. De polder waar de huidige wijken Buytenwegh en De Leyens zich bevinden, werd in 1770 opnieuw drooggelegd.


Zoetermeer

1892 Eten & Drinken Zoetermeer

Private dining, jubileum, Walking Dinner, een borrel of een feestavond met band of DJ? Het is allemaal mogelijk bij 1892 Eten & Drinken! Wij beschikken over 3 zalen die hiervoor bij uitstek geschikt zijn. Dit samen met de centrale ligging binnen Zoetermeer en de uitstekende parkeergelegenheid voor de deur, maakt dat u voor iedere gelegenheid bij ons terecht kunt!
De Restaurantzaal
Bij binnenkomst via de hoofdingang stap je binnen in onze sfeervolle restaurantzaal. Een goede mix van 'nostalgie' en het 'hedendaagse' geeft de zaal een geheel eigen karakter die een brede doelgroep aanspreekt. De zaal geeft plek aan 80 personen diner, maar is ook te gebruiken in een receptie opstelling tot ruim 150 personen.
De Gallery
Op de begane grond, aansluitend op de restaurantzaal, is de sfeervolle zaal 'De Gallery' die met 19de eeuwse deuren afgesloten kan worden. Zo creëren wij een aparte ruimte waar je met je gasten kunt genieten van een diner van 20 tot maximaal 50 personen of een borrel/receptie tot maximaal 75 personen. De Gallery beschikt over een eigen ingang, heeft een eigen bar en een geluidsinstallatie.
De Theaterzaal
De Theaterzaal op de 1ste etage (voorheen een bioscoop en later een klein theater) is een prachtige zaal met oneindig veel mogelijkheden. Hier kun je met een gezelschap van 50 tot wel 250 personen genieten van een groot lopend buffet, een Walking Dinner, een knallende feestavond of receptie. De Theaterzaal beschikt over een eigen bar en een licht/geluidsinstallatie. Voor mindervalide gasten is een lift aanwezig.

1892 Eten & Drinken verzorgt je feest aan de hand van je persoonlijke wensen én tot in de kleinste details. Ons personeel zal er van begin tot einde alles aan doen om je feest te laten slagen en het onvergetelijk te maken!


1892 Eten & Drinken 1892 Eten & Drinken 1892 Eten & Drinken 1892 Eten & Drinken 1892 Eten & Drinken 1892 Eten & Drinken 1892 Eten & Drinken

Offerte aanvragen

personen

Waar is 'Moorddiner' nog meer in Zoetermeer mogelijk?

TB Events © 2013. Alle Rechten Voorbehouden.